Публикации в | Уеб дизайн и SEO

Етикети |

Google SiteMap

Публикувано на 01 декември 2013 от webzone

SEOGoogle SiteMap е мощно срество за постигане на вътрешна SEO оптимизация в сайта Ви. В някои случай, обаче е по-добре да нямате Google Sitemap. В този случай Google ще обходи хронологично сайта Ви спрямо основната навигация в него.

Ако сайтът Ви е голям и в него има много повтарящи се връзки към отделни раздели Google Sitemap е средство да подредите по важност страниците в сайта си, за да може Google да подреди правилно информацията и да избегне дублирани адреси.

SiteMap формата е стандартен XML в който всяка страница се описва със задължителен параметър адрес.

Приоритета (priority) на страницата е от 0.1 до 1.

Въпреки че това не е задължителен параметър, практически това е най-важният параметър за SEO.

Не трябва да слагате висок приоритет на всичките страници в сайта си! Това само ще навреди!

Целта е вие да подредите по важност страниците в сайта си!

Приоритет 1 следва да има заглавната страница в сайта Ви (home page). Вътрешните страници следва да имат приоритет от 0.9 до 0.1.
По високата стойност трябва да е отредена за по важните страници, които оптимизирате по най-трудните ключови думи. По нисък приоритет трябва да имат вътрешните страници в сайта, които оптимизирате по по-общи търсения и и изрази.

Коментари

Advertise Here
Advertise Here
машинно полагане на замазка, виброполагане, метали и строителни материали, хотели видин, цени хотели видин, настаняване във видин, новини видин, външна и печатна реклама, фирмени календари, seo оптимизация на интернет сайт, уеб директория, българска история