Публикации в | Технологии

Етикети | ,

Томограф открива рак с 50% по-ниска доза на облъчване

Публикувано на 01 декември 2013 от webzone

ТомографSomatom Force на Siemens може да се използва рутинно от лекарите

Германският производител на медицинска техника Siemens въвежда нов компютърен томограф (КТ), който позволява ранна диагностика на онкологични заболявания с до 50% по-ниски дози на облъчване.

Somatom Force беше представен в медицинския център на университета Манхайм, Германия. Скенерът предлага индивидуализирани диагнози за хора с онкологични заболявания, с бъбречна недостатъчност или с наднормено тегло.

Високотехнологичният апарат дава възможност на специалистите да провеждат изследвания с функционални 4D изображения, като използват до 50 на сто по-ниски дози на облъчване. Четириизмерната образна диагностика, която показва функцията на органите и съдовете до тяхната морфология, позволява да се събере допълнителна информация за първични тумори и метастази.

Намаленото облъчване означава, че процедурата може да се използва рутинно и лекарите да правят по-бързи и по-добре обосновани решения за това каква туморна терапия да назначават. Скенерът позволява да се определи в много по-ранен етап дали лечението е ефикасно. Ако не е, лекарите могат по-бързо да преминат към друг тип лечение, като така подобряват шансовете за излекуване на онкоболния пациент.

Автор: TechNews.bg

Коментари

Advertise Here
Advertise Here
машинно полагане на замазка, виброполагане, метали и строителни материали, хотели видин, цени хотели видин, настаняване във видин, новини видин, външна и печатна реклама, фирмени календари, seo оптимизация на интернет сайт, уеб директория, българска история