Публикации в | Образование

Етикети |

Сертификати от Страсбург за възпитаници на езикова гимназия

Публикувано на 25 февруари 2014 от webzone

strasburgКметът на Видин Герго Гергов връчи сертификатите, които петима ученици от ГПЧЕ „Йордан Радичков“ получиха от Страсбург за участието си в работата на Европейския парламент по програмата Euroscola. Възпитаниците на езиковата гимназия дойдоха в общината заедно с директора Любомир Георгиев и ръководителя на Евроклуба в училището Валя Александрова. „Това, че вие бяхте там, че защитихте Видин, ви прави наши градски герои. За мен е изключително удоволствие да връча на най-достойните техните сертификати“ – с тези думи видинският кмет се обърна към Анна-Мария Йорданова, Мирела Андреева, Калоян Стоянов, Оливера Костова и Петър Милчев. Той им пожела само след десетина години един от тях да бъде избран да управлява Видин, а останалите – да станат депутати в нашия и в Европарламента. „Моите поздравления и към ръководството на вашата гимназия, защото тази гимназия блестящо подчерта висока езикова култура и възможности на нейните възпитаници, а това е благодарение на целия екип“ – допълни Гергов.

Валя Александрова благодари на градоначалника за проявеното внимание към труда на учениците от гимназията, които представят Видин на изключително високо ниво в Европейския парламент. От своя страна възпитаниците на ГПЧЕ „Йордан Радичков“ споделиха впечатления от участието си в дебатите на Европарламента. Те отбелязаха, че за тях е било голямо предизвикателство да влязат в ролята на евродепутати, да обсъждат нови закони и да видят, че гласът им наистина има значение.

Видинският кмет получи скромни подаръци от визитата на петимата участници в Страсбург. Сред тях имаше и чадър със символите на Европейския съюз. Гергов го прие заедно с пожеланието за безоблачно управление. „Надявам се наистина Европа да ни подаде чадър в момента, в който ние имаме нужда. Тя вече го прави“ – каза видинският кмет. И посочи за пример най-големия проект, който общината реализира в момента с европейско финансиране – за Водния цикъл.

Коментари

Advertise Here
Advertise Here
машинно полагане на замазка, виброполагане, метали и строителни материали, хотели видин, цени хотели видин, настаняване във видин, новини видин, външна и печатна реклама, фирмени календари, seo оптимизация на интернет сайт, уеб директория, българска история