Планински и ски курорти в България

Публикувано на 04 ноември 2013 от webzone

БанскоБанско се намира на 160 км. южно от София и 60 км. югоизточно от Благоевград. Той е разположен на 925 м надморска височина в подножието на североизточен Пирин и е селище с международно значение за нашия туризъм.
Боровец – гордостта на българските зимни курорти. Отстои само на 10 км. от Самоков, на около 72 км. от столицата и на 124 км от Пловдив. Боровец е леснодостъпен и е свързан с изброените градове посредством много добре изградена и поддържана шосейна мрежа.
Бяла черква е малко и китно курортно селище с невероятно красива природа, северозападно от село Косово и Нареченски бани и на около 40км южно от град Пловдив. Надморската му височина е 1600м.
Говедарци е курортно селище и се намира на около 1100 м надморска височина, в предпарковата зона на Национален парк „Рила“ в подножието на връх Мальовица. Селото е разположено по десния бряг на река Черни Искър и отстои на 66 км южно от София, на 26 км западно от Боровец и на 12 км югозападно от Самоков.
Добринище се намира на около 6км. от град Банско и около 158 км. от София. Добринище е на 825 м. надморска височина в подножието на Пирин и заобиколен от Рила и Родопите.
Мальовица – малък курорт, но ненадминат по красота и величие. Намира се на 13 км. от село Говедарци и на 27 км. от Самоков. Свързан е с тях посредством поддържан асфалтов път. Курортът Боровец е на около 40 км.
Пампорово – “перлата на Родопите“ – е един от най-големите ски курорти в България наред с Боровец. Намира се на 253 км. югоизточно от София, на 82км. южно от Пловдив и на 12 км. северно от Смолян.
Паничище е курорт, разположен сред красиви и стари иглолистни гори. Има много почивни бази и профилакториуми, ски-влек с добра писта и няколко хотела. Паничище е изходен пункт за хижите Пионерска, Ловна, Скакавица, Вада, Рилски езера, 7-те езера и др. В района се намира и най-ниското ледниково езеро в Рила – Сухото.
Чепеларе се намира на 9 км северно от Пампорово и на 20 км северно от Смолян. Това е един от градовете с най-голяма надморска височина в България – около 1100 метра.
Юндола е курортен комплекс и се намира на около 17 км. северозападно от Велинград и на 28 км. на юг гара Белово. Надморската височина е около 1400 м. Курортът е на границата между Рила и Родопите.
Цигов Чарк се намира на около 9 км. от гр. Батак и на 23 км. източно от Велинград на пътя между двата града.
Семково е курорт, който предлага добри възможности за практикуването на ски туризъм и летен маршрутно-познавателен туризъм Има изградена ски писта с дължина около 400 м. и ски влек с възможност да обслужва близо 140 туристи на час.

Коментари

Advertise Here
Advertise Here
машинно полагане на замазка, виброполагане, метали и строителни материали, хотели видин, цени хотели видин, настаняване във видин, новини видин, външна и печатна реклама, фирмени календари, seo оптимизация на интернет сайт, уеб директория, българска история