Публикации в | Туризъм

Етикети |

Отдих в планината и ски в Банско

Публикувано на 01 декември 2013 от webzone

БанскоВ Банско ще намерите едно прекрасно съчетание от история, традиции и култура. За всеки любител на историята, в Банско може да видите старинна архитектура, героична история, автентичен фолклор, вековна култура, съхранени традиции и обичаи, специфична кухня, невероятен хумор и богата словесност-планинският, възрожденски град е един своеобразен символ на българщината. За желаещите да отседна за по-дълго време в Банско има качествени хотели, които предлагат лукс на добра цена.

От цялата Пирин планина вероятно община Банско е най-красивата част – един скъпоценен камък сред Разложката котловина, Момина Клисура и части от Места и от Дъбрашкия дял на Родопите.
Общата територия на община Банско е от порядъка на 49621 хектара. Релефът на общината е предимно равнинен в поречията на реките и преминава в хълмист в планинската и предпланинската част. Климатът се откроява с преходно-континентален и средиземноморско влияние, а в по-високите части – планински. Лятото тук е кратко и леко прохладно, няма ги жежките температури, а зимата е мека, снежна и доста продължителна, както подобава на един истински планински град.

Най-голямото богатство, с което разполага община Банско е нейната природа. Още през 1962 година Службата за защита на природата обявява най-красивата част на Пирин за Народен парк “Вихрен”.
Например в село Добринище, близо до Банско има действаща и добре поддържана ски-база, която притежава и седалков лифт, както и доста добри ски писти, механи за отдих и хотелска база. В плюс е наличието и на минерални извори, които се намират в селото и спомагат развитието на балнеотуризма. Останалите села в общината също не са ощетени откъм възможности за туризъм – те предлагат уникален селски туризъм, за всеки, който иска да се докосне до природата или да научи нещо за живота, който се е водил и донякъде продължава да се води в планинските селца. А чистият въздух просто ще ви омае, ще ви помогне да си отспите през дните, през които се намирате на това чудесно място и ще отвори апетита ви към невероятно вкусните традиционни български ястия.

Коментари

Advertise Here
Advertise Here
машинно полагане на замазка, виброполагане, метали и строителни материали, хотели видин, цени хотели видин, настаняване във видин, новини видин, външна и печатна реклама, фирмени календари, seo оптимизация на интернет сайт, уеб директория, българска история