Публикации в | Дом и Градина

Лофтове в тавански помещения

Публикувано на 25 октомври 2014 от webzone

Uvelichavane-kapanduriЗнаете ли как можете да увеличите площта на жилището си? Много жилищни сгради, построени преди 40-50 години имат обширни тавански помещения, които не се използват пълноценно. Това се дължи на старите строителни технологии, налагащи определен наклон на покрива (30-50 процента), липсата на топлоизолация и осветителни отвори, както и остарелите разбирания тогава. В наши дни широкото използване на светлите подпокривни етажи в мансардни апартаменти и ателиета прави тези пространства желани и ценни. Напредъкът на строителните технологии дава много решения при евентуално преустройство на тавани: по-леки материали, по-сигурни методи за осветяване – капандури (вертикални прозорци със собствено покривче) и табакери (прозорци в равнината на покрива), както и ефективни топлоизолации.

Модерното име на тези преустроени пространства е „лофт“. На картинката може да се види до каква степен се увеличава използваемата площ на таван при въвеждането на капандури в стандартен покрив от 60те години. Повече за процедурата и начините за преустройство можете да научите на сайта на Механджиев архитекти.

Източник: Иван Ст. Иванов

Коментари

Advertise Here
Advertise Here
машинно полагане на замазка, виброполагане, метали и строителни материали, хотели видин, цени хотели видин, настаняване във видин, новини видин, външна и печатна реклама, фирмени календари, seo оптимизация на интернет сайт, уеб директория, българска история