Компютрите на Google стават неразбираеми за хората

Публикувано на 01 декември 2013 от webzone

internetСправят се със задачи, които са непосилни за софтуерните инженери

Компютърните системи на Google се развиват толкова бързо, че дори инженерите на компанията не смогват на темпото им. Става въпрос за т.нар. системи за „дълбоко обучение”, използвани, в частност, за разпознаване на обекти в снимки.

Google вече не разбира как точно действат тези системи, призна софтуерният инженер в компанията Куок Ви Ли по време на конференция в Сан Франциско, посветена на машинното обучение.

Машините са се превърнали в нещо, което Google все по-трудно следва. Създаването на технология за разпознаване на даден обект е много сложна задача, която Ли е тествал безрезултатно много пъти. Но машините нямат проблем в тази област.

Системите за „дълбоко обучение” ангажират много компютри, които преглеждат и класифицират огромни обеми данни, включително снимков материал. Технологията е особено полезна при гласовите команди за търсене чрез Android устройства, при разпознаване на образи в търсещите машини и при превод на текст чрез популярната уеб-базирана услуга Google Translate.

Автор: TechNews.bg

Коментари

Advertise Here
Advertise Here
машинно полагане на замазка, виброполагане, метали и строителни материали, хотели видин, цени хотели видин, настаняване във видин, новини видин, външна и печатна реклама, фирмени календари, seo оптимизация на интернет сайт, уеб директория, българска история