Публикации в | Любопитно

Как са се появили краштестовете

Публикувано на 01 януари 2014 от webzone

краштестовеЗнаете ли какво са представлявали краштестовете в миналото? Ами да, те не са от вчера, все някога са се появили в крайна сметка. В първоначалния си вид са се правили по доста по-елементарен начин, но все пак са давали някаква представа за това, как се държи автомобилът при определени ситуации. Въпреки че от Volvo са измислили коланите за безопасност, Audi също открай време е обръщала внимание на този показател. Още от времето, когато компанията се е казвала DKW (съкр. от Dampf-Kraft-Wagen, или – автомобили с парно задвижване), иначе казано – преди 75 години. Всичко започва, когато инженерите засилват F7 от един склон, за да видят какво ще се случи.

Този първи тест имал по-скоро показен характер, целта му не била да събира данни. Инженерите искали по-скоро да се „изфукат“, че автомобилът им може да понесе това-онова. В крайна сметка F7 се преобръща многократно, но когато спира окончателно, двигателят му още работи, а каросерията е почти недокосната, според аналите на Audi. От компанията се кълнат, че именно те първи са въвели деформируемите зони още през 1958 г. с NSU Prinz. Още тогава германците са използвали манекени, а през 1970 г. откриват първия си център за краштестове в централата си в Инголщат.

През 1986 г. Audi предлага подобна на въздушни възглавници система. Името й е Procon-ten. Тя автоматично мести волана и затяга предните колани. Е, когато се появяват еърбеците, съвсем логично производителят започва да монтира тях в автомобилите си.

Автор: autobild.bg

Коментари

Advertise Here
Advertise Here
машинно полагане на замазка, виброполагане, метали и строителни материали, хотели видин, цени хотели видин, настаняване във видин, новини видин, външна и печатна реклама, фирмени календари, seo оптимизация на интернет сайт, уеб директория, българска история