Публикации в | Полезно

Как да използваме телевизора като монитор

Публикувано на 07 декември 2013 от webzone

monitorЗащо да се мъчите на малкия дисплей на лаптопа, когато искате да гледате филм? Свържете го с телевизора и се насладете на екшъна така, както подобава.

Нуждаете се от: лаптоп (може и настолен компютър разбира се, но трябва да близо до телевизора), кабел и HD телевизор.

1. Какъв кабел? Това зависи основно от хардуера, с който разполагате. Най-добрият вариант е HDMI или DVI. Но докато всички HD телевизори разполагат с HDMI, малко могат да се похвалят с DVI порт. Обратното е в сила за компютрите. VGA портовете за момента са най-често срещани както при компютрите, така и при HD телевизорите.

2. Независимо от вида на кабела, процедурата е една и съща. Първо свържете двете устройства (може да са включени, не е проблем).

3. Включете телевизора на съответния режим за приемане на сигнал от дадения порт. Например от Source или Input менюто изберете VGA, ако използвате VGA порт.

4. Обикновено това е достатъчно и телевизорът веднага ще покаже изображение. Силно вероятно е обаче то далеч да не е това, което очаквате.

5. За целта трябва да коригирате резолюцията от компютъра. Кликнете с десен бутон на мишката на декстопа и изберете Screen Resolution (за Vista и 7). Тук ще са изобразени двата дисплея.

6. От менюто Display изберете телевизора. От Resolution посочете резолюцията на вашия телевизор. От менюто Multiple Displays може да изберете дали екранът да се копира (т.е. да се вижда едно и също) и на двата монитора или да бъде разширен (т.е. телевизорът да е като допълнителна площ). Полезно от гледна точка на това, че може да вършите нещо друго на единия монитор, докато някой гледа филм на другия.

Автор: Мартин Дешев

Коментари

Advertise Here
Advertise Here
машинно полагане на замазка, виброполагане, метали и строителни материали, хотели видин, цени хотели видин, настаняване във видин, новини видин, външна и печатна реклама, фирмени календари, seo оптимизация на интернет сайт, уеб директория, българска история