Публикации в | Здравни съвети

История на хранителните добавки

Публикувано на 17 март 2015 от webzone

hranitelni-dobavki-fakti-inХранителни добавки най-често се използват от хора занимаващи се с културизъм, бодибилдинг, футбол или лека атлетика. Хранителните добавки за културизъм могат да се използват за заместване на хранене, повишаване на теглото или намаляването му, но най-вече за подобряване на спортните постижения. Още в древна Гърция атлетите са били съветвани да консумират големи количества месо и вино. А билковите отвари са били използвани от древни времена за повишаване на силата, жизненост, мъжествеността и издръжливостта. През 1910 година при появата на първите модерни културисти се заговори за хранителен контрол при повишаване на мускулния растеж. По-късно Ледерман препоръчва използването на „екстракт от говеждо месо“ като начин да се подобри възстановяването на мускулите. През 1950-те години се появи хранителната добавка с яйчена основа от протеин на прах, която става много употребявана.

Днес вече съществуват огромно количество организации за контрол на хранителните добавки по цял свят. Това се налага, защото се разбра, че някой хранителни добавки водят до здравословни проблеми. Най-често някой незаконни хранителни добавки съдържат амфетамин-подобни съединения. Също така други продукти съдържат опасни вещества, причиняващи слепота или увреждания на черния дроб. Днес сред най-широко използваните хранителни добавки са витамините, протеини, аминокиселини, глутамин, креатин, мастни киселини, тестостерон, бустери може да видите повече на сайта на Спортен склад.

Те се продават или като препарати с една съставка или под формата на патентовани смеси от различни добавки, предлагани на пазара, тъй като имат синергични предимства. В САЩ годишните приходи от продажба на тези хранителни добавки за културисти достига над 2.70 милиарда долара. В България положението е съвсем различно, но на фона на всеобщата криза изпъкват предложенията на Спортен склад – онлайн платформа, която продава всичко за спорта. В онлайн магазина или клоновете в страната ще намерите най-качествени и евтини фитнес уреди, спортни стоки и екипировка, хранителни добавки и пълна комбинация за да ви улесни в тренировките.

Автор: Петко Димов

Коментари

Advertise Here
Advertise Here
машинно полагане на замазка, виброполагане, метали и строителни материали, хотели видин, цени хотели видин, настаняване във видин, новини видин, външна и печатна реклама, фирмени календари, seo оптимизация на интернет сайт, уеб директория, българска история