Публикации в | Дом и Градина

Етикети | ,

Да направим дома си по-комфортен

Публикувано на 01 декември 2013 от webzone

Да направим дома си по-комфортенВ много сфери от живота ни е постигнат значителен комфорт и висока ефективност чрез прилагане на автоматизирани процеси. Всички вече сме свикнали с комфорта, който изпитваме в по-новите автомобили, които се управляват от голям брой електрически мотори за чистачки, странични огледала, автоматично спускане на стъклата и много други.

Относително по-непознати са възможностите за автоматизация на прозоречните конструкции в строителния сектор. Възниква въпросът, каква може да е ползата от подобен вид автоматизация при положение, че досега сме „карали“ без нея.

Възможностите за автоматизация при прозорците предполагат приложение по-скоро в обществени и офис сгради, но и пред частния клиент също се откриват интересни възможности:
* Чрез автоматизация може да се задвижват прозоречни крила, които са извън обсега на човека, примерно на неудобна височина.
* Възможно е с натискане на един бутон да се заключат всички прозорци при напускане на жилището.
* Може да се задвижват едроразмерни крила, които поради голямото си тегло, са трудни за ръчно управление.
* За по-голям комфорт би могло да се изработят прозорци с дистанционно управление.
Първата и най-важна причина за възникването на автоматизация при прозорците не е да ни спестява усилия при отварянето и затварянето на прозорците ръчно, а да осигури възможността това да се случва и без човешко присъствие. Случаите, в които автоматизацията на прозоречните конструкции може да се окаже много полезна, е при осигуряването на свеж въздух и отвеждане на влагата от помещения, които не са непрекъснато обитавани.

Цялата статия вижте тук

Коментари

Advertise Here
Advertise Here
машинно полагане на замазка, виброполагане, метали и строителни материали, хотели видин, цени хотели видин, настаняване във видин, новини видин, външна и печатна реклама, фирмени календари, seo оптимизация на интернет сайт, уеб директория, българска история