Публикации в | Туризъм

Видове туризъм в България

Публикувано на 03 ноември 2013 от webzone

Туризъм в БългарияБългария е уникална като географско разположение. Това по себе си предразполага за развитието на различни видове туризъм в страната ни. Ето и някои от основните видове туризъм, практикувани у нас.

Морски туризъм, Планински, Ски туризъм, Балнеолечебен туризъм, Селски туризъм, Културен туризъм, Маршрутно-познавателен, Еко-туризъм, Ловен туризъм, Винен туризъм, Екстремен туризъм, Конен туризъм, Археологичен туризъм.

Континентаният климат с горещо лято и студена зима е причина страната да бъде предпочитан морски курорт, същевременно предлагащ отлични условия за ски през зимата. Природата на България е много разнообразна и впечатляваща със своите красиви местности, планини, равнини, реки, езера, водопади, скални феномени и др. Релефът на България е изключително разнообразен. На малката й територия се редуват високи планини, хълмисти територии, просторни равнини и низини. Дунавската равнина се простира в по-голямата част на Северна България. Обширната и красива Горнотракийска низина пък се разстила в Южна България. Средната надморска височина на България е 470 метра и като цяло преобладават низините. По Черноморското крайбрежие се редуват просторни плажни ивици и живописни скални брегове, представляващи едни от главните туристически атракции. България е една от най-богатите на минерални води в Европа. Тя е на трето място по брой минерални извори след Чехия и Испания. Естествените езерата в България наброяват 400. Страната ни разполага с 3 национални парка с обща площ 193 048 ha, 55 резервата с площ 75 975 ha, 35 поддържани резервата с площ 4 451,5 ha, 9 природни парка с площ около 215 000 ha, природни забележителности и защитени местности. 26 от резерватите с обща площ 55 586,8 ha се намират в границите на 3-те национални парка и на 6 природни парка.

Всичко това прави страната ни предпочитана дестинация от много чуждестранни туристи.

Коментари

Advertise Here
Advertise Here
машинно полагане на замазка, виброполагане, метали и строителни материали, хотели видин, цени хотели видин, настаняване във видин, новини видин, външна и печатна реклама, фирмени календари, seo оптимизация на интернет сайт, уеб директория, българска история