Volvo създаде нов, революционен материал за автомобилите

Публикувано на 01 декември 2013 от webzone

VolvoElectricШведската компания Volvo обяви, че е създала нова, революционна технология в автомобилната промишленост. Става въпрос за нов корпус за автомобилите, включващ в себе си акумулаторна батерия.

Заради нарастването на употребата на електричеството в автомобилите Volvo са решили да финансират изследователския си проект заедно с други компании, търсейки възможности да намалят теглото и стойността на батерията в хибридните и изцяло електрическите автомобили. Решението на тази идея е в създаването на лекият структурен компонент за съхранение на енергия, който по същество ще е съставен от батерии и свръхкондензатори. Новото покритие ще може в определени ситуации да замени акумулатора на автомобила.

Volvo считат, че използването на новия материал в електрическите автомобили ще доведе до намаляване на теглото им с повече от 15%. В допълнение към очевидната ползва вследствие олекотяването новият материал-батерия ще може да се зарежда доста по-бързо от обичайните батерии.

Автор: HiComm.bg

Коментари

Advertise Here
Advertise Here
машинно полагане на замазка, виброполагане, метали и строителни материали, хотели видин, цени хотели видин, настаняване във видин, новини видин, външна и печатна реклама, фирмени календари, seo оптимизация на интернет сайт, уеб директория, българска история