Съвети за здравето на детето в училище

Публикувано на 05 януари 2014 от webzone

ДецаС тръгване на училище вашите деца започват да общуват с повече хора, съученици и учители. Според специалисти повечето болестни епидемии сред децата започват от училището и се разпространяват сред възрастните в семейството. Изследване е установило, че семействата, които имат деца в училищна възраст имат по-висок процент на заболеваемост в сравнение с тези, които имат по-големи или по-малки деца. Най-честите заболявания са настинки, грип и варицела, също така не трябва да се пропускат и въшките. Тъй като не е възможно да се пропусне нито една от изброените заболявания, трябва да научите вашите деца как да се пазят от тях. Здравословен сън, редовно миене на ръцете и консумирането на здравословна храна ще помогнат да предпазите детето от много заразни заболявания.

Децата и тийнейджърите се нуждаят най-малко от девет часа сън на нощ, за да са здрави. За да свикнат децата да си лягат по-рано, за да стават рано за училище, специалистите съветват да ги карате да си лягат рано даже в почивните дни, особено ако децата са по-малки.

Един от най-честите начини за заразяване е чрез ръцете. Когато те са имали досег с мръсен или заразен обект, а след това със същата ръка се докосват носа, очите и устата, вирусите и бактериите минават в организма. Затова не трябва да правите никакъв компромис с миенето на ръцете на вашето дете.

Колкото и клиширано да звучи здравословната закуска дава преднина на вашето дете за учебния ден. Закуската и обядът в училище са важен фактор.

Двадесет и пет процента от децата имат скрит очен проблем. Планирайте редовни прегледи, ако при вашето дете вече е с установен такъв проблем. Децата обичат да слагат много неща в раницата си, в резултат на което се оплакват от болки в гърба. Потърсете раница с удобни презрамки и научете децата да носят раницата винаги на двете презрамки.

Ако детето е болно, решението да го оставите у дома, докато оздравее е трудно. Настинките и грипът са най-честите симптоми, които се причиняват от различни вируси и се предават от човек на човек, чрез въздуха или чрез контакт…

Автор: Надя Колева

Коментари

Advertise Here
Advertise Here
машинно полагане на замазка, виброполагане, метали и строителни материали, хотели видин, цени хотели видин, настаняване във видин, новини видин, външна и печатна реклама, фирмени календари, seo оптимизация на интернет сайт, уеб директория, българска история