Публикации в | Дом и Градина

Етикети | ,

Практични идеи за антрето

Публикувано на 02 декември 2013 от webzone

antreАнтрето е лицето на всеки дом. То трябва да е практично организирано и винаги подредено. Влизайки в него, гостите ви трябва да се почувстват „Добре дошли!“.

Декорирайте правилно. Една от стените в антрето е добре да се откроява.

Експериментирайте с интересен тапет или с ярки цветове. Избягвайте чисто бели стени, защото те лесно се замърсяват.

Ако все пак харесвате едноцветни помещения, можете да заложите на цветна пътека или малко килимче, която да изпъква на фона на неутралните стени.

Не забравяйте обаче, че в антрето килимът или пътеката трябва да са дебели, за да не се местят.

Акцентите както във всяко едно помещение дома, са много важни. Така е и в антрето. Можете да поставите ваза с цветя в единия ъгъл или пък да окачите снимки по стените, за да персонализирате помещението.

Отворете повече място за подреждане на вещите, които използвате ежедневно

Скамейка

Можете да организирате безпорядъка в антрето с помощта на обикновена скамейка, под която да сложите допълнително кутии от плат или картон или плетени кошници и да приберете вътре вещите.

Малка странична масичка

Малката масичка до вратата е идеалното място, където да оставите ключовете и телефона, прибирайки се у дома. На нея може винаги да има вазичка със свежи цветя или рамка с любима снимка.

Закачалка за ключовете

За онези, които често губят ключовете си, са подходящи закачалките от тел, които лесно могат да се преместват по стената и не заемат почти никакво място.

Рафт за обувки

Традиционните рафтове за обувки в коридора са много подходящи, особено, когато в къщата живеят повече хора. Те освобождават доста място по земята и карат помещението да изглежда винаги подредено.

Изберете правилното осветление

Често антретата са тъмни и неприветливи, така че правилното осветление е много важно. По възможност използвайте естествена светлина.

Огледалата са идеалният начин да отразяват естествената светлина и да създават илюзията, че помещението е по-просторно.

За коридора са подходящи аплици и спотове – едновременни стилни и практични.

Автор: За дома Ком

Коментари

Advertise Here
Advertise Here
машинно полагане на замазка, виброполагане, метали и строителни материали, хотели видин, цени хотели видин, настаняване във видин, новини видин, външна и печатна реклама, фирмени календари, seo оптимизация на интернет сайт, уеб директория, българска история