Публикации в | Бизнес и Финанси

Етикети |

Полезни съвети при търсене на работа

Публикувано на 03 ноември 2013 от webzone

designКато човек занимаващ се пряко с подбор на кадри, сега във фирмата в която работя, както и в някои от предните ми служби, забелязах явно нежелание на потенциалните служители да успеят да минат началното пресяване. Поради тази причина не мога да не си позволя да дам някои лесни за прилагане и спазване препоръки, които биха помогнали да бъдещите кандидати за работа да успеят да привлекат вниманието на мениджърите към себе си. Спазвайки ги, аз лично Ви гарантирам, че няма да останете незабелязани, дори и да нямате нужният стаж за длъжността, по която кандидатствате. И така, по ред на номерата …

Снимката
Снимката е първото нещо, което вижда бъдещият работодател. Както гласи поговорката „По дрехите посрещат, по ума изпращат“, приемете я буквално, защото първото впечатление идва точно от там. Снимката на кадидатурата са „дрехите“, по които ще Ви посрещнат. Забравете снимки, на които сте легнали, сте седнали върху маса или пък сте с дузина приятели. Направете снимка, с която да се гордеете и тя да представя Вашата личност в най-добрата светлина.

CV-то
След като сте минали първият етап, следва CV-то, то трябва да е изчистено от всичко, което не интересува работодателя и което няма да Ви помогне да спечелите тази работа. Никой не го интересува детската градина или яслата, в която сте били. Започнете с най-високата си степен на обучение и завършете със средното си образование. Напишете и всички допълнителни курсове и сертификати, които притежавате. Избегнете споменаването на 10-15, заемани преди това, длъжности и дайте само тези, които отговарят на изискваният на длъжността, за която кандидатствате или поне се доближават до нея. CV-то Ви трябва да е прегледно. Сложете име на файла – Вашите две имена, както и длъжността, за която кандидатствате, това е още едно доказателство, че Вие сте подготвили това CV именно за тази компания.

Няколко думи за начало
Не изпращайте празни email-и само с прикачени файлове, не прави добро впечатление. Сложете Относно(Субджект) на писмото, за да е ясно за какво става въпрос. Обикновено е подходящо да сложите поне две имена, позиция за която кандидатствате, както и референтен номер, ако е нужно. Да се върнем на думите за начало. Защо пишете на компанията? Какво искате? Какво можете да предложите? Ако отговорите на тези три въпроса с по едно изречение, ще имате идеално начало на писмото. После оставете име и контакти за връзка с Вас, за да е по-лесно компанията да се свържи с Вас. Ето и един пример, какво може да представляват тези встъпителни думи:

„Здравейте,
Видях предложението Ви за работа и с удоволствие желая да подам своята автобиография. Надявам се тя да бъде разгледана и да бъда допуснат до интервю, на което да Ви запозная със своите възможности и умения. Смятам, че бих могъл да допринеса за успешното представяне на фирма…… , като приложа уменията и знанията от моето образование и предходен стаж.
С уважение, …….. За контакт с мен:……“

Коментари

Advertise Here
Advertise Here
машинно полагане на замазка, виброполагане, метали и строителни материали, хотели видин, цени хотели видин, настаняване във видин, новини видин, външна и печатна реклама, фирмени календари, seo оптимизация на интернет сайт, уеб директория, българска история