Публикации в | Спорт

Етикети |

Въведение в тим билдинг

Публикувано на 21 януари 2015 от webzone

тим билдингТийм билдинг игрите са привидно проста работа, но повярвайте, това не е така. Опитайте се да измисляте такива и ще се обедите в това. Тийм билдинг игри, упражненията и дейностите помагат за изграждането на екипи. Подобряват мотивацията на служителите, комуникацията между служителите и освен това са забавни. Те са особено подходящи за корпоративни организации, групи и дори детски партита. Доказан факт е, че тийм билдинг игрите могат да подобрят бизнес проектите по които работите, като посочат конкретните бизнес резултати и организационни ползи. Доста често се случва в хода на играта даден служител да намери решение на определен проблем, който после да приложи в реалния живот. Не случайно най-голямото развитие на тийм билдинг игрите е предизвикано от военните. Защото при тях сплотеността на колектива е въпрос на живот и смърт. Затова може да се посочат различни варианти на тийм билдинг игри от армията. Например, за изграждане на доверие са карали човек да затвори очи и да падне назад по гръб като се довери на колегите му да го хванат. Това изглежда лесно, но повярвайте на никой не му се пада и е трудно упражнение за много хора.

Друга подобна тийм билдинг игра е някой колега да бъде преминава със завързани очи през минно поле по указанията на колега. Българите сме известни индивидуалисти, което много пречи на нашата работа. Начин за преодоляване на индивидуалната работа е участие в състезание по отбори по подреждането на пъзел. Разделяте колегите си на отбори по отдели или цехове и те се състезават да подредят малък, забавен пъзел, като времето се засича по последния. Ще видите, че всеки сам може да подреди лесно пъзела, но когато е с други се получава скандал и колкото по-сплотен е колектива, толкова по-бързо ще го нареди. Като цяло тийм билдинг игрите могат да бъдат на открито или на закрито. За малки, средни или големи групи. Еднократни упражнение или няколко дневни занимания.

Доста често някой колективи си организират цели седмични пинбол битки. Могат да бъдат ролеви игри, упражнения за комуникация или изграждане на доверие и т.н. За повече идеи или изграждане на специално предназначена за вас програма по тийм билдинг може да се обърнете към агенцията за събитиен мениджмънт Никели, която ще ви предложи отлични решения за сплотяване на колектива и приятни мигове.

За повече инфо посетете http://event-management.bg/ Всеки бизнес се нуждае от реклама и PR прояви в което служещите на агенция Никели са незаменими.

Коментари

Advertise Here
Advertise Here
машинно полагане на замазка, виброполагане, метали и строителни материали, хотели видин, цени хотели видин, настаняване във видин, новини видин, външна и печатна реклама, фирмени календари, seo оптимизация на интернет сайт, уеб директория, българска история