Публикации в | Реклама и маркетинг

Етикети |

Адитивни цветове

Публикувано на 07 декември 2013 от webzone

colorСмесването на цветни потоци светлина при проектиране върху бял екран води до получаване на цветове, различни от самите цветове на светлоизточниците. Това смесване на цветове се нарича адитивно.

Трите основни цвята в адитивното смесване са червено (Red), зелено (Green) и синьо (Blue), откъдето идва и името на метода – RGB. При нулев интензитет на трите цветни лъча на екрана се получава черен цвят, а при максимален интензитет на трите лъча се получава бял цвят. Комбинациите от различен интензитет на трите лъча могат да породят цялото цветно пространсто на видимия от човека светлинен спектър.

Адитивното смесване се използва в кинескопите на телевизорите и мониторите и частично във фотографията. За печат е необходимо RGB цветовете да се преобразуват по някакъв субтрактивен цветен модел. Най-разпространеният от тези модели е 4- цветният CMYK.

Автор: Вертикал 7

Коментари

Advertise Here
Advertise Here
машинно полагане на замазка, виброполагане, метали и строителни материали, хотели видин, цени хотели видин, настаняване във видин, новини видин, външна и печатна реклама, фирмени календари, seo оптимизация на интернет сайт, уеб директория, българска история